Цей шедевр кулінарного мистецтва, незважаючи на свій витончений і вишуканий смак, досить простий у приготуванні. Жимолость – ягода, яка надає йому особливого шарму, ще й збагачує пиріг цілющими властивостями.

Давайте без зайвих слів приступимо до приготування вишуканого десерту.

Нам знадобляться для тіста:

  • Борошно (200 г);
  • Вершкове масло (150 г);
  • Цукор (100 г);
  • Сода (1 ч. л.);
  • Яйце (1 шт.).

А тепер потрібно підготувати продукти для начинки:

  • Сир (0,5 кг);
  • Сметана (100 мл);
  • Цукор (100 г);
  • Ванільний цукор (1 пакетик);
  • Яйця (2 шт.);
  • Жимолость свіжа (500 г).

Тісто готується наступним чином: борошно змішується з содою, додається масло розм’якшене, все перетирається руками, поки не утвориться пісочна крихта.

Потім додаються продукти, що залишилися (для тіста) і замішуються до консистенції пісочного тіста. У разі якщо борошна виявиться мало –  додавайте його по столовій ложці, поки не досягнете бажаного результату.

Тепер загортаємо тісто в харчовий целофан і кладемо його в холодильник на півгодини.

Час приготувати начинку для пирога: сир, сметану, цукор і яйця перетерти між собою, поки не вийде однорідна маса. І теж поставити її на 10 хвилин в холодильник.

Жимолость перед застосуванням потрібно ретельно промити і злегка просушити або дати стекти через друшляк зайвій воді.

Тісто розподіляємо руками за формою для випікання. Обов’язково робимо бортики. Викладаємо на нього сирну масу, а зверху засипаємо ягодою.

Випікається пиріг з жимолостю приблизно 45-55 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм в духовій шафі.

Після чого йому потрібно дати охолонути і тоді можна подавати на стіл.

Смачного!