Літо – благодатна пора. Природа обдарувала людину в цю пору року всілякими ягодами, фруктами, овочами, одним словом, усім, щоб організм був здоровий, міцний, енергійний, а душа «співала від щастя». Звичайно ж, влітку робляться заготовки, щоб і хуртовинними зимовими вечорами можна було поласувати солоденьким, згадати теплі безтурботні дні та насолодитися ароматом сонячного літа.

Одним з видів корисних заготовок є сушіння ягід, фруктів. При дотриманні технологічних правил ці дари літа в зимовий період зможуть замінити цілий аптечний набір препаратів. Вживати їх згодом можна в будь-якому вигляді: заварювати чай, додавати в компот, робити смачні корисні солодощі – цукерки, мармелад, інше. А ще сухофрукти та сушені ягоди – це чудова начинка для домашньої випічки.

Сьогоднішній майстер-клас ми вирішили присвятити приготуванню корисних навіть для тих, хто хоче скинути зайві кілограми, пиріжків. Для їх начинки ми будемо використовувати сушені ягоди полуниці, чорниці та малини від компанії «Tasty MAGIC». Корисною буде в пиріжках не тільки начинка, а й тісто. Ніяких дріжджів й мінімум здоби. І так, ніяких магазинних заготовок з невідомими складовими. Тісто буде листкове. Домашнє. Просте в приготуванні, але смачне й корисне для всіх.

Отже, пироги з сушеними ягодами – приступимо без зайвих слів. Приготуємо:

  • Вершковий маргарин або масло – 150 г.
  • Борошно – 200 г.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукрова пудра для прикраси зверху.

Це інгредієнти для тіста. Щодо начинки знадобляться:

  • Сушені ягоди по одному пакетику кожного виду від «Tasty MAGIC».
  • Цукор – пару столових ложок (для тих, хто любить більш солодке).

Робимо тісто. У борошно додаємо сіль і натираємо на крупній тертці маргарин або масло. Перетираємо муку з маргарином / маслом, щоб маса була у вигляді крихти.

Потім в середині зробимо поглиблення і додамо туди яйце, попередньо збовтавши його в іншій ємності. Починаємо змішувати все й ліпити один великий ком. Якщо маса не ліпиться, можна додати до неї столову ложку крижаної води.

Отриману кулю з тіста загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 2-4 години. Після цього, відрізаємо порцію загальної маси, робимодовгенький рулік, ділимо його на порційні частини. З кожної робимо пласкі коржики на долоні або на дошці (кому як зручно). Товщина кожного коржика не повинна перевищувати 3 мм, а діаметр – 10-12 см.

У кожен коржик загортаємо по одній ягідці кожного виду, а зверху присипаємо цукром (цукор можна загортати разом з ягодами, по трошки). Викладаємо пиріжки на деко. Після заповнення потрібно поставити його не в духову шафу, а в холодильник хвилин на 20.

Духовку розігріваємо до 200 0С. Ставимо пиріжки на 25-30 хвилин. За 5-7 хвилин до готовності кожний смаколик можна змастити яєчним жовтком, який створить апетитну скоринку зверху.

Подавати до столу слід вже остиглі пиріжки. Повірте, такої смакоти ваші близькі та друзі ще не пробували, так що незліченна кількість компліментів й подяки за смак та аромат літа вам забезпечений.

P.S. Хто не любить возитися і ліпити маленькі пиріжечки, завжди можна розкачати шар тіста, викласти на нього ягоди, притрусити їх цукром, накрити другим шаром, охолодити, поставити в духовку на півгодини. Можна також прикрасити пиріг сушеної ягодою, виклавши її красивим візерунком зверху, а в кінці посипати цукровою пудрою.