У центральній Азії є унікальне і дивовижне по своїй красі місце – Тибет. Безліч легенд і повір’їв складено про цей район. Його загадковість та філософська мудрість донині ваблять до себе паломників, захоплених мандрівників тацікавих туристів. Але не тільки своїм духовним багатством й природними ландшафтами приваблює Тибет. Він є батьківщиною неповторної за своїм складом ягоди годжі. Вчені світу визнають її найкращими ліками і профілактикою від сотні різних захворювань. Але найбільшу користь ці тибетські плоди приносять для тих, хто веде нелегку боротьбу із зайвими кілограмами. Як вживати сушені ягоди годжі – про це поговоримо трохи далі.

Годжі – що це?

Рослина годжі є вічнозеленим чагарником, який стелиться по землі. Вчені біологи визначили його до сімейства пасльонових. Зелене листя з сіруватим відтінком, красиві фіолетові квіти, а головне, яскраво червоні подовжені плоди (12 мм в довжину, 2 мм в ширину) – так виглядає чагарник в різні пори року. Його ще називають тибетським барбарисом.

До 13 раз за сезон збирається врожай ягід. Головна особливість плодів – їх не можна вживати у свіжому вигляд, адже чагарник відноситься до розряду отруйних. Зате в сушеному вигляді ці плоди набувають особливих властивостейтай стають вельми і вельми їстівними, з приємним смаком, який володіє відразу трьома відтінками – злегка солонуватим, ніжно солодкуватим і витончено-кислуватим. Саме цей смак і нагадує паслін.

У Китаї (а саме цій країні належить територія Тибету сьогодні) ягоди годжі називають засобом, що продовжує життя. Вони славляться своїми антицелюлітними властивостями і характеризуються як ліки, що налагоджують процеси травлення в організмі.

У складі ягід є один з рідкісних мікроелементів – германій. Він зупиняє і попереджає процес переродження мертвих клітин в ракові. Тому сушена ягода годжі вживається з метою профілактики онкозахворювань та призначається як ліки після хіміотерапії.

Крім того, завдяки багатющому складу ягід (вітаміни групи В, С, А, Е, а також макро- і мікроелементи) вони мають антиоксидантні, протизапальні та інші лікувальні властивості. Великий обсяг лінолевої органічної кислоти в ягодах годжі дозволяє використовувати їх як ефективний засіб для спалювання жиру (схуднення).

Правила вживання природних ліків

Так, для отримання швидкого і високоякісного ефекту від сушених ягід годжі, слід дотримуватися певних правил їх вживання.

  • Перше: не рекомендується перевищувати допустиму добову дозу ягід, яка становить 40-45 г.
  • Друге: починати вживання ягід годжі слід з невеликої кількості – 5-10 г, поступово збільшуючи дозу, довівши її до 45 г.
  • Третє: прийом здійснюється двічі на день – половина вранці, натщесерце, друга половина – днем, після їди.
  • Четверте: після 18-00 не варто приймати годжі, оскільки вони володіють тонізуючими властивостями, це може привести до порушення сну.

Вживати цілющі ягоди годжі в їжу можна по-різному: в сухому вигляді, заварювати в чай, робити настої, додавати в каші, овочеві салати, домашню випічку та морозиво. Але в будь-якому випадку всі вищеописані правила обов’язкові для застосування.

Годжі від Tasty MAGIC

Сушені ягоди годжі під брендом Tasty MAGIC – це гарантовано екологічно чистий натуральний продукт, який сміливо можна купувати, без боязні отримати неякісний товар. Купити ягоди можна, оформивши заявку на сайті компанії або ж в магазинах вашого міста