Здорове харчування для багатьох людей, це спосіб життя. І відмовлятися від його правил не можна ні за яких обставин, навіть під час далеких подорожей по диких природніх місцях. Сьогодні піде мова саме про те, як прогодуватися туристу в умовах дикої природи. Наприклад, під час походу в ліс або гори.

Все туристичне спорядження має досить великі обсяги й вагу. Тому набирати масу продуктів харчування не хочеться. Але, щоб не залишитися голодним в лісі, чи не знесилити під час підкорення нових вершин, слід запастися ситними, і водночас легкими, що не вимагають довгого приготування, обов’язково корисними снеками.

Ці самі снеки або гранола, а простіше кажучи енергетичні батончики для перекусів – ідеальний варіант для будь-якого туриста. Вівсяні пластівці з горіхами, ягодами, сухофруктами, медом – що може бути краще такого сніданку на природі? Ці батончики наповнять енергією, додадуть сил, поліпшать самопочуття, поповнять в організмі запаси вітамінів і важливих для здоров’я мінералів.

Рецепт батончика для туриста

Усередині рекламовані виробниками «здорового харчування» снеки або гранола представляють собою суміш вівсяних пластівців, горіхів, ягід, запечених з медом. Приготувати такий батончик самостійно не складе ніяких труднощів навіть для починаючої господині. Рецепт енергетичного батончика для перекусів простий до неможливості. Давайте зберемо всі складові:

  • Вівсяні пластівці (2 склянки);
  • Волоські горіхи (150 г);
  • Ізюм, курага, чорнослив (будь-які сухофрукти або сушені ягоди на свій смак і уподобання) (200 г);
  • Рослинна олія (краще оливкова, нерафінована) (3 столових ложки);
  • Яблучний сік з м’якоттю (0,5 склянки);
  • Мед натуральний (2 столових ложки).

Відразу хочеться відзначити, замість того, щоб шукати й купувати всі інгредієнти окремо, можна зайти на сайт компанії Tasty MAGIC, виробника екологічної чистої продукції для здорового харчування, і придбати всі їх в одному магазині. Каші швидкого приготування від Tasty представляють собою готову суміш вівсяних пластівців з горіхами, сухофруктами і ягодами. На вітрині магазину представлено дев’ять їх різновидів. Тому вибрати зможе кожен по своєму смаку.

Технологія приготування

Підготовка складових енергетичного батончика займе трохи більше сил і часу, ніж подальше його приготування.

Отже, спочатку слід усі сухі компоненти змішати та подрібнити блендером. Потім додати масло, мед і сік. Довести «тісто» шляхом помішування до однорідної консистенції.

Густу отриману масу розподілити рівномірно по формі для запікання і поставити в розігріту духовку на 25-30 хвилин. Потім готовий снек слід розрізати на зручні для вживання часточки-батончики.

Ось і вся премудрість смачного, ситного, незвичайно корисного енергетичного батончика, який завжди можна мати при собі, «вбиваючи» їм почуття голоду, профілактуючі занепад сил, живлячи мозок тай піднімаючи настрій.