Пирог со свежей малиной

Пиріг зі свіжою ягодою-малиною – це справжнє кулінарне диво. Він володіє не тільки чарівним смаком, але і ароматом, який «вбиває наповал» будь-якого, навіть самого прискіпливого гурмана. Коли з кухні починає поширюватися аромат цього малинового шедевра – туди починають «стікатися» всі домочадці, причому не важливо, чи голодний хто з них,  чи ні. Малиновий пиріг здатний зібрати за столом всю сім’ю, від малого до великого, змусивши їх відкласти всі «невідкладні» справи на потім.

Ну що ж, приступимо до приготування нашого пирога. Нам знадобляться:

  • Свіжі ягоди малини (300-400 г);
  • Вершкове масло (півпачки або 100 г);
  • Яйця (2 шт.);
  • Цукор (1/2 склянки або 120 г);
  • Борошно пшеничне (1/2 склянки або 120 г);
  • Розпушувач або сода + оцет (для її «гасіння»);
  • Ванільний цукор (1 пакетик);
  • Сіль (1 щіпка).

В одну ємність просіюємо борошно і змішуємо з ним сіль та розпушувач. В іншій ємності змішуємо масло, яйця і цукор. Збиваємо яєчно-масляну суміш за допомогою електроміксера. Не потрібно включати апарат на найвищу швидкість –  досить буде виставити середнє число обертів і поступово додавати туди борошняну суміш. Наше тісто повинно вийти пишним і мати однорідну консистенцію. У цій справі не варто поспішати. Хоча і багато часу на його збивання не піде.

Отримавши пишну однорідну масу , викладаємо тісто в заздалегідь змащену маслом форму (діаметр форми для випікання пирога не повинен перевищувати 20 см, інакше замість пирога ми отримаємо тоненький корж). Перемістивши тісто в форму, приступаємо до його начинки: ягоди малини (бажано цілі і великі) по одній укладаємо на відстані приблизно 2-3 см одну від одної в тісто. Кожну ягоду потрібно злегка «втопити» в ньому.

Під час випікання в духовці, частина ягід закриється тістом, яке підніметься, і буде являти собою внутрішню начинку пирога, а інша частина ягід буде «виглядати» назовні в якості його прикраси.

Випікається пиріг в духовці при температурі 180 градусів за Цельсієм, не більше півгодини. Потім даємо пирогу трохи охолонути у формі і викладаємо на блюдо.

Післямова: до даного рецепта тіста підходить не тільки ягода-малина. Її можна замінити полуницею, чорницею або ожиною.

Смачного!

0
    0
    Кошик
    Кошик порожнійДо магазину