Французский мармелад из кизила

А ви коли-небудь пробували робити самостійно справжній мармелад? Насправді в цьому немає нічого важкого. Єдина складність цього десерту для ласунів – час. На приготування мармеладу потрібно виділити 1,5-2 години вільного часу. А з усім іншим легко справляється звичайна кухонна плита.

Сьогодні ми приготуємо справжнісінький, самий натуральний, без домішок будь-яких хімікатів (типу барвників або ароматизаторів), мармелад з кизилу.

А знадобляться нам для цього всього лише три інгредієнти:

  • Власне кизил (0,5 кг);
  • Цукор (300 г);
  • Вода (250 мл).

Спосіб приготування: засипаємо миті ягоди кизилу цукром, заливаємо водою і ставимо на маленький вогник на плиту. Варимо кизил до стану, коли у нього почне відшаровуватися шкірочка. Під час варіння кизилу потрібно потихеньку помішувати ягоду дерев’яною ложкою і періодично знімати піну, що утворюється.

Після того, як ягоди кизилу стали м’якими і від них добре відділяється шкірочка, викладаємо їх в сито і протираємо (таким чином ми відокремлюємо м’якоть від шкірки і кісточок). Потім отриману м’яку ягідну масу виливаємо назад в каструльку і продовжуємо варити на малому вогні приблизно 60-80 хвилин. Кизилова солодка маса повинна при цьому гарненько загуснути.

Після цього, беремо силіконові формочки і заповнюємо їх гарячою кизиловою масою. Якщо під рукою не виявилося силіконових формочок, застигати мармелад можна залишити в звичайних формочках для запікання, але попередньо простелити в них харчову целофанову плівку.

Якщо у вас одна велика форма, в неї теж можна залити мармелад, залишити його до повного застигання і охолодження, а потім порізати на красиві маленькі порційні шматочки, обваляти їх у цукровій пудрі.

Ось і всі премудрості приготування натуральних та корисних ласощів для ласунів!

Смачного!

0
    0
    Кошик
    Кошик порожнійДо магазину