Нежные блины с творогом и кизиловым конфитюром

Уже сама назва страви викликає апетит. Чи не так? І звичайно, хочеться якнайшвидше його спробувати. Але, як говориться, млинці будуть ще смачніші, якщо приготувати їх самостійно, своїми власними руками. І незважаючи на хитромудру назву блюда, в цілому, готувати його до крайності просто. Давайте спробуємо?

Нам знадобляться:

  • Сироватка (500 мл);
  • Яйця (2 шт.);
  • Борошно пшеничне (200 г);
  • Соняшникова олія (2 ст. л.);
  • Цукор (2 ст. л.);
  • Сіль (1 щіпка);
  • Сода (на кінчику ложки);
  • Домашній сир (300 г);
  • Кизил, перетертий з цукром (1 баночка).

На початку трохи зіб’ємо вінчиком яйця, сіль і цукор, додавши до них не більше 150 мл сироватки. Потім всипаємо просіяне борошно і соду в тісто. Замісивши досить густе тісто, підігріваємо сироватку, що залишилася до 90 градусів, а потім маленької цівкою вливаємо її в тісто, не забуваючи його помішувати. В кінці додаємо олію.

Випікаємо млинці за звичайною технологією. Для першого млинця необхідно змастити сковорідку маслом (буквально декількома краплями).

Коли млинці готові в них можна загортати сир. Сир для цього потрібно змішати з цукром у пропорції 300 г на 3 ст. л. цукру. На кожен млинець викладаємо по столовій ложці начинки і ретельно «пакуємо» її, складаємо тісно один до одного в глибоку ємність для запікання.

Розігріваємо духовку на 180 градусів, поливаємо млинці вершковим маслом (50 г), ставимо в духовку на 15 хвилин.

Перед подачею млинці слід трохи остудити, а потім в кожній тарілці полити кизиловим конфитюром.

Смачного!

0
    0
    Кошик
    Кошик порожнійДо магазину