Бисквит с жимолостью

Сьогодні ми приготуємо дивно ніжний бісквіт з такою ж дивно ніжною ягодою, як жимолость. Бісквітний пиріг цей виходить настільки легким і тане в роті, що зупинитися на одному і навіть двох шматочках, при всьому величезному бажанні просто неможливо. А ви зараз і самі в цьому переконаєтеся.

Отже, приготуємо наступні продукти:

  • Борошно (200 г);
  • Цукор (150 г);
  • Масло вершкове (200 г);
  • Яйця (4 шт.);
  • Сода (на кінчику ложки) + оцет (десертна ложка);
  • Ванільний цукор (1-2 пакетика);
  • Сіль (1 щіпка);
  • Ягоди жимолості (450 г) (для даного рецепту можна використовувати ягоду як в свіжому, так і в замороженому (сухим способом) вигляді;
  • Цукрова пудра і листочки м’яти для прикраси пирога.

Тепер починаємо робити тісто: збиваємо міксером масло (попередньо його розм’якшивши) і цукор, додаємо в суміш по одному яйцю, не припиняючи збивання. Борошно теж додаємо поступово. Коли цукор повністю розчиниться в тісті, не припиняючи збивати додаємо соду і оцет, сіль і ванільний цукор.

Тепер можна викладати тісто у форму для випікання. Але попередньо її необхідно змастити маслом і присипати сухарями. Замість змащування форми можна використовувати пергаментний папір або звичайну кальку.

Тісто у формі, духовка розігрівається до 180 градусів за Цельсієм, а ми викладаємо зверху тіста ягоди жимолості (промиті і злегка просушені).

У духовці бісквіт буде випікатися приблизно півгодини, ну вже точно не довше 40 хвилин. Після чого його слід дістати, дати охолонути і притрусити цукровою пудрою, прикрасивши зверху декількома свіжими листочками м’яти.

І поспішіть спробувати свій пиріг до того, як подасте його на стіл – інакше ви ризикуєте залишитися без солодкого!

Смачного!

0
    0
    Кошик
    Кошик порожнійДо магазину